Çerez (Cookie) Aydınlatma Metni

Koçtaş Yapı Marketleri Ticaret Anonim Şirketi (“Koçtaş” veya “Şirket” olarak anılacaktır) olarak, web sitelerimiz (“Site”), uygulamalarımız ya da dijital ortamda sizlerin kullanımına sunduğumuz benzeri tüm çevrimiçi ya da çevrimdışı mecralarımızı (anılan tüm mecralar birlikte “Platform” olarak anılacaktır.) kullanımınız veya ziyaretiniz sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için çerezler, pikseller, GIFler vb. birtakım teknolojilerden (“çerezler”) faydalanmaktayız.

Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

İşbu Çerez Aydınlatma Metni’nin amacı, Platformların kullanımı esnasında kullanılmakta olan çerez ve piksel gibi kişisel verilerin toplanması yoluyla kişisel verilerin işlenmesi nedeniyle elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu metinde sitemizde ve uygulamamızda hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak istiyoruz.

Koçtaş olarak sitemizde ve uygulamamızda kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize ve uygulamamızda yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla işbu Çerez Aydınlatma Metni’nin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel Çerez Aydınlatma Metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede, uygulamada veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini metnin sonunda bulabilirsiniz.

Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından işlenme amaçları konusunda detaylı bilgilere; Koçtaş Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası ’ndan ulaşabilirsiniz.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, internet sitemizi ziyaretiniz kapsamında veya uygulamamızı kullanmanız dolayısıyla elektronik ortamda çerezler yoluyla Şirketimizin meşru menfaatine yönelik hukuki sebebe dayalı olarak toplanmaktadır. Çevrimiçi kanallarda örneğin internet sitemizde ve çevrimdışı kanallarda örneğin mağazamızda yapmış olduğunuz alışverişe bağlı, hedefleme ve profilleme vasıtasıyla gerçekleştirilen pazarlama ve reklamcılık faaliyetleri ise yalnızca açık rızanız olması halinde gerçekleştirilmektedir. Toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işbu Çerez Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla da işlenebilmektedir.

Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Koçtaş olarak, Çerez Aydınlatma Metni kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde Koçtaş Kart sahibi olmanız durumunda Paro Programı yöneticisi Tanı Pazarlama ve İletişim Hizmetleri A.Ş. ile [Google, RTB House, Segmentify, Euromessage, Hotjar, Bluekai, Floodlight], tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere paylaşabiliriz.

Hangi Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

Koçtaş olarak sitemizde ve uygulamamızda çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

  • Site’nin ve uygulamanın çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, oturum açan üyelerin Site’de farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması. Site’yi ve uygulamayı analiz etmek, Site’nin ve uygulamanın performansını arttırmak.
  • Site’yi ve uygulamayı analiz etmek, Site’nin ve uygulamanın performansını arttırmak. Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
  • Site’nin ve uygulamanın işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Site’yi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması.
  • Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi.
  • Sitemizde ve Uygulamamızda Kullanılan Çerezler

    Aşağıda sitemizde ve uygulamamızda kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz. Sitemizde ve uygulamamızda hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezleri (ziyaret ettiğiniz site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

    Sitemizde kullanilan cerezler

    Cookie Service ProviderCookie İsmiCookie AmacıCookie TipiCookie Süresi
    Ustabilir_tokenKullanici oturum bilgisini tutmak icin yuklenen cerezdir.Kullanici Login bilgisini saklayan mekanizma10dk
    Ustabilir_HeaderInfoBooleanKullaniciya gosterilecek olan onemli bilgilerin gosterilip gosterilmedigi bilgisini tutan cerezdirKullanici login bilgisi icerindeki kisiye ozel bilgi10dk
    Ustabilircookiesession1Her oturuma ozel benzersiz bilgidir, guvenlik icin gereklidirKullanici login bilgisi icerindeki kisiye ozel bilgi10dk
    Ustabilir_refreshTokenHer oturuma ozel olusturulan anahtar bilgidir bilgi guvenligi icin gerekli bir cerezdirKullanici login bilgisi icerindeki kisiye ozel bilgi10dk
    Cookie Service ProviderCookie İsmiCookie AmacıCookie TipiCookie Süresi
    Instagram & FacebookInstagram ve Facebook üzerinde takip edilen sayfalar, yapılan interactionlar (beğeni, paylaşma vs.) gibi bilgileri tutarak kullanılan çerezlerdir.Üçüncü Taraf Çerez1 yıl
    Google AnalyticsSayfalar arasında giderken giriş bilgilerini hatırlar. Google`ın sisteminde, bu iki çerez, belirli bir "oturum" veya "oturum açma" yı benzersiz şekilde tanımlar (yalnızca Google hesabı kullanılır ve oturum açar) ve yalnızca oturum açtığınız bilgisayarda saklanır. Böylece birden çok sayfaya erişilebilir.Üçüncü Taraf Çerez1 yıl
    Cookie Service ProviderCookie İsmiCookie AmacıCookie TipiCookie Süresi
    Google Analytics_ga_1Z2XZPRSM1Sayfalar arasında giderken giriş bilgilerini hatırlar. Google`ın sisteminde, bu iki çerez, belirli bir "oturum" veya "oturum açma" yı benzersiz şekilde tanımlar (yalnızca Google hesabı kullanılır ve oturum açar) ve yalnızca oturum açtığınız bilgisayarda saklanır. Böylece birden çok sayfaya erişilebilir.Üçüncü Taraf Çerez1 yil
    Google Analytics_gaSayfalar arasında giderken giriş bilgilerini hatırlar. Google`ın sisteminde, bu iki çerez, belirli bir "oturum" veya "oturum açma" yı benzersiz şekilde tanımlar (yalnızca Google hesabı kullanılır ve oturum açar) ve yalnızca oturum açtığınız bilgisayarda saklanır. Böylece birden çok sayfaya erişilebilir.Üçüncü Taraf Çerez1 yil
    Google Analytics_gidSayfalar arasında giderken giriş bilgilerini hatırlar. Google`ın sisteminde, bu iki çerez, belirli bir "oturum" veya "oturum açma" yı benzersiz şekilde tanımlar (yalnızca Google hesabı kullanılır ve oturum açar) ve yalnızca oturum açtığınız bilgisayarda saklanır. Böylece birden çok sayfaya erişilebilir.Üçüncü Taraf Çerez1 yil
    Google Analyticsai_userSayfalar arasında giderken giriş bilgilerini hatırlar. Google`ın sisteminde, bu iki çerez, belirli bir "oturum" veya "oturum açma" yı benzersiz şekilde tanımlar (yalnızca Google hesabı kullanılır ve oturum açar) ve yalnızca oturum açtığınız bilgisayarda saklanır. Böylece birden çok sayfaya erişilebilir.Üçüncü Taraf Çerez1 yil
    Hotjarai_userWeb sitesine gelen kullanıcıların ziyaret ettiği sayfaları, kategorileri, ürünleri, sepete atma, alışverişi tamamlama gibi metrikleri yeniden hedeflemek için kullanılan çerezlerdir..Üçüncü Taraf Çerez1 yil
    FacebookspinInstagram ve Facebook üzerinde takip edilen sayfalar, yapılan interactionlar (beğeni, paylaşma vs.) gibi bilgileri tutarak kullanılan çerezlerdir.Üçüncü Taraf Çerez10dk
    FacebookdprInstagram ve Facebook üzerinde takip edilen sayfalar, yapılan interactionlar (beğeni, paylaşma vs.) gibi bilgileri tutarak kullanılan çerezlerdir.Üçüncü Taraf Çerez10dk
    FacebooksbInstagram ve Facebook üzerinde takip edilen sayfalar, yapılan interactionlar (beğeni, paylaşma vs.) gibi bilgileri tutarak kullanılan çerezlerdir.Üçüncü Taraf Çerez2 yil
    Facebookc_userInstagram ve Facebook üzerinde takip edilen sayfalar, yapılan interactionlar (beğeni, paylaşma vs.) gibi bilgileri tutarak kullanılan çerezlerdir.Üçüncü Taraf Çerez1 yil
    FacebookfrInstagram ve Facebook üzerinde takip edilen sayfalar, yapılan interactionlar (beğeni, paylaşma vs.) gibi bilgileri tutarak kullanılan çerezlerdir.Üçüncü Taraf Çerez6 ay
    FacebookdatrInstagram ve Facebook üzerinde takip edilen sayfalar, yapılan interactionlar (beğeni, paylaşma vs.) gibi bilgileri tutarak kullanılan çerezlerdir.Üçüncü Taraf Çerez2 yil
    FacebookxsInstagram ve Facebook üzerinde takip edilen sayfalar, yapılan interactionlar (beğeni, paylaşma vs.) gibi bilgileri tutarak kullanılan çerezlerdir.Üçüncü Taraf Çerez1 yil
    Facebook_fbpInstagram ve Facebook üzerinde takip edilen sayfalar, yapılan interactionlar (beğeni, paylaşma vs.) gibi bilgileri tutarak kullanılan çerezlerdir.Üçüncü Taraf Çerez10dk
    Dengage_gaKullanıcının site üzerinde ziyaret ettiği sayfaları, ürünleri ve yaptığı aramalara göre çerez bilgileri bilgilendirme iletişimlerinde kullanmak için saklanır.Üçüncü Taraf Çerez2 yil
    Dengage_hjidKullanıcının site üzerinde ziyaret ettiği sayfaları, ürünleri ve yaptığı aramalara göre çerez bilgileri bilgilendirmee iletişimlerinde kullanmak için saklanır.Üçüncü Taraf Çerez2 yil
    Dengage_ga_3K8KWXV8C0Kullanıcının site üzerinde ziyaret ettiği sayfaları, ürünleri ve yaptığı aramalara göre çerez bilgileri bilgilendirme iletişimlerinde kullanmak için saklanır.Üçüncü Taraf Çerez2 yil

    Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

    Çerez ve benzeri teknolojilerin kullanımı konusunda ziyaretçi ve kullanıcılarımızın tercihleri bizler için esastır. Buna karşın, Platform’un çalışması için zorunlu olan Çerezler’in kullanılması gerekmektedir. Ek olarak bazı çerezlerin kapatılması halinde Platform’un birtakım işlevlerinin kısmen ya da tamamen çalışmayabileceğini hatırlatmak isteriz.

    Platform’da kullanılan çerezlere dair tercihlerinizi ne şekilde yönetebileceğinize ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir:

    • Ziyaretçiler, Platform’u görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkânlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı çerezleri devre bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır.
    • Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya www.aboutcookies.org  adresinden ulaşmak mümkündür. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Platform’a erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir.
    • Google Analytics tarafından yönetilen çerezleri kapatmak için tıklayınız
    • Google tarafından sağlanan kişiselleştirilmiş reklam deneyimini yönetmek için tıklayınız
    • Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı çerezler bakımından tercihler Your Online Choices  üzerinden yönetilebilir.
    • Mobil cihazlar üzerinden çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir.
    • Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.

    Adobe Analytics

    http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html

    AOL

    https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser

    Google Adwords

    https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

    Google Analytics

    https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

    Google Chrome

    https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

    Internet Explorer

    https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

    Mozilla Firefox

    https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer?redirectlocale=en-US&redirectslug=Cookies

    Opera

    https://www.opera.com/tr/computer

    Safari

    https://support.apple.com/ru-ru/guide/safari/sfri11471/mac

    Veri Sahibi Olarak Haklarınız Nelerdir?

    KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca veri sahipleri

    • kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
    • kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
    • kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
    • yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
    • kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
    • KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
    • işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
    • kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme

    haklarına sahiptir.

    Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, Koçtaş Veri Sahibi Başvuru Formu’nu doldurarak Şirketimize iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.